Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Lees meer Verder gaan

Grond en saneringswerken

De core business van Van Loo Project ligt in onze grond- en saneringsactiviteiten
Voor grondwerken gaan we van het uitgraven van bouwputten voor professionele bouwprojecten tot alle grond(verzet)werken in o.a. infrastructuurprojecten. 


Ons gespecialiseerd team van landmeters, projectleiders, werfleiders en machinisten brengen deze projecten tot een goed einde. Hiervoor blijven we ook permanent investeren in ons machinepark.


Alle grondverzet werken (uitgraven, vervoeren en opvullen) worden uitgevoerd op basis van een grondverzetstudie waarbij er een kwaliteitscontrole gebeurt van de grond en kijken we naar de (her)gebruiksmogelijkheden van de grond. Door het combineren van werven werken op economisch en ecologisch vlak heel efficiënt werken.


Via onze grondverbeteringswerken kunnen we een stabiele ondergrond realiseren voor toekomstige infrastructuur- en bouwprojecten.
Niveleringswerken worden precies en vakkundig uitgevoerd door middel van gps-gestuurde en totaalstation machines.


Sanering van vervuilde gronden en industriële erfenissen uit het verleden behoren tot de dagelijkse bezigheden. We staan bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) geregistreerd als vervoerder van afvalstoffen en we zijn ook aangesloten bij de Grondbank en Grondwijzer VZW.  
Bij het proces van bodemsanering maken we vervuilde grond vrij uit het verontreinigd terrein om zo de (in)directe gevolgen van de verontreiniging te beperken en de grondkwaliteit te verhogen. Het saneren van deze verontreinigde gronden steunt op een gespecialiseerde aanpak en wordt vakkundig uitgevoerd volgens de geldende bodemsaneringsregelgeving.
In overleg met de bodemsaneringsdeskundige bekijken we de verschillende saneringstechnieken en en passen we de juiste saneringstechniek toe die op vlak van efficiëntie, toepasbaarheid, kostprijs, timing en resultaat vereist is in het saneringsproject.

grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image grond-en-saneringswerken slider image


crane-full

SPOORWEGWERKEN - MECHELEN

Grondwerken voor de heraanleg van de spoorweg in Mechelen


VERNIEUWING KAAIMUREN - ANTWERPEN

Complexe graaf- en grondaanvulwerken voor de vernieuwing van de kaaimuren en verhoging van de waterkering.


SPOORWEG - BRAIN L'ALLEUD

Grondwerken voor de heraanleg van de spoorweg in Brain L'Alleud


OPVULLEN VIJVER - SINT-KATELIJNE-WAVER

Grondwerken voor het herinrichten van een vijver naar een natuurgebied


AANLEG RINGWEG - AARSCHOT

De aanleg van de nieuwe ringweg in Aarschot betrof de aanvoer van 130.000 m³ grond


KBC-GEBOUWEN - LEUVEN

Uitvoeren grondwerken aan het station van Leuven voor de nieuwe KBC-gebouwen


UITGRAVEN BOUWPUT - AVERBODE

  • Afbraak oude woning
  • Uitgraving bouwput voor een bouwproject van 23 appartementen en een handelszaak


truck